Andrei Dumitrescu, Campion Absolut la Campionatul Național de Viteză în Coastă

În perioada 13-14 octombrie, la Brașov, a avut loc ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, etapa numită Trofeul Opel. Andrei Dumitrescu, ocupantul locului trei  în această etapă, a reușit să adune un punctaj total ce l-a clasat pe primul loc în campionat, oferindu-i astfel titlul de campion absolut.

La bordul unui monopost Tatuus, Andrei Dumitrescu a reușit să adune un punctaj total de 126 de puncte, cu 19 puncte mai mult decât principalul său contracandidat. Reușita vine la 50 de ani de când bunicul său, legendarul Marin Dumitrescu, se impunea pentru ultima oară în acest sport.

În acest sezon, Andrei Dumitrescu a câștigat etapele de la Teliu, Reșița și Rânca, în timp ce la Râșnov și Câmpulung Muscel a încheiat pe 2, iar la Brașov pe 3. La Trofeul Total cursa s-a desfășurat în condiții de ploaie, Andrei încheind pe 16. La Sinaia, cursa favorită a bunicului său, Andrei nu a concurat din cauza unor probleme medicale.

Pilotul în vârstă de 36 de ani a debutat în această disciplină în 2007.Concurează la volanul monopostului Tatuus  Formula Renault 2000 încă din 2010, care între timp a suferit numeroase îmbunătățiri, și care anul trecut, în 2017, i-a adus titlul de vicecampion national.

Andrei provine dintr-o familie cu un lung istoric în acest sport, bunicul său, Marin Dumitrescu făcând istorie între 1948 și 1976 și adunând majoritatea titlurilor de campion absolut de viteză pe circuit și în coastă.

Radu Dumitrescu, tatăl lui Andrei și Silviu, a concurat și el în anii 80, în 1985 cucerind titlul de campion național al Grupei A la viteză pe circuit.

Silviu Dumitrescu, fratele lui Andrei, a debutat tot în 2007 și a avut cel mai bun rezultat în 2009, când a câștigat titlul de vicecampion național. Anul acesta a revenit în cursă după o lungă pauză, încheind sezonul pe locul 4 la general.

Andrei Dumitrescu este susținut de FÖRCH România, sponsor principal.

FÖRCH face parte din intreprinderile de top in mediul internațional cu vânzare directă de articole consumabile, articole de montaj şi de ancorare pentru ateliere şi industrie. Înființată în 1963 de inginerul Theo Förch, FÖRCH a ajuns astăzi la peste 300.000 de clienți în peste 50 de țări.

In România, FÖRCH a sărbătorit recent aniversarea a 10 ani de activitate.

Portofoliul FÖRCH include produse atât din domeniul auto, construcţii sau prelucrări metalice, cât şi în sfera atelierelor industriale sau de intreprindere.

Astfel prin diversitatea gamei, a produselor adecvate optim cerinţelor, a calității produselor certificate, FÖRCH este consilierul şi partenerul a  peste 3,000 de companii pe piaţa din România.