Bucurestiul, orasul european cu cea mai mare crestere a numarului de turisti

Cu o experiență de aproape un deceniu de analiză a destinațiilor internaționale alese de turiști și a modului în care aceștia aleg să cheltuie când călătoresc, Mastercard lansează noul Index Global de Destinații Urbane, care prezintă preferințele turiștilor din întreaga lume în materie de orașe în care călătoresc.

Având la bază informații precum numărul de vizitatori și cheltuielile realizate de către aceștia, Indexul este mai mult decât o ierarhie a celor 132 de destinații preferate de turiști în prezent și pe termen mediu și lung. Analiza include direcțiile de dezvoltare în 2017, o perspectivă asupra orașelor cu cel mai rapid ritm de creștere din punct de vedere turistic și o mai profundă înțelege a modului în care oamenii călătoresc și cheltuie la nivel global.

Bucureștiul, destinația europeană cu cea mai mare creștere a numărului de turiști cazați peste noapte, devansează în top orașe precum Lisabona, Berlin sau Amsterdam. Capitala României a atras cu 10.4% mai mulți turiști în 2016 față de anul 2009, iar perioadele preferate de aceștia pentru călătorie sunt mai-iunie și septembrie-octombrie. Pe pozițiile următoare în topul orașelor care înregistrează o creștere a numărului de turiști se numără Lisabona (10.2%), Sofia (9.4%), Varșovia (9.4%) și Budapesta (8.6%).