Cum va arăta noul normal în comportamentul de shopping aflăm de la Shopgrade 3

13 speakeri, 4 paneluri. O zi întreagă dedicată retail marketingului, pe 3 iunie 2021, la Complexul Herastrau, salonul Diplomat, unde va avea loc cea de-a treia ediție a ShopGrade. Evenimentul, care e evoluat de la an la an, se concentrează acum pe descoperirea noului normal în comportamentul de shopping.

Pandemia de coronavirus a avut un puternic efect seismic la nivelul întregului glob, schimbând percepții, atitudini, realități. A împins întregul nostru sistem imunitar, financiar și de supraviețuire acolo unde niciunul dintre noi nu se aștepta. Am învățat rapid să ne adaptăm, să supraviețuim, să fim mai rezistenți și rezilienți ca niciodată. Și totodată, a avut și efecte neașteptate, pozitive.

De la scoaterea în evidență a nevoii pentru conexiune umană și importanța sănătății mentale până la a ne reimagina modul în care ne facem job-urile și accelerarea transformării digitale, pandemia a setat o nouă normalitate. Când lucrurile se așează este important să privim cu atenție lumea care ne înconjoară și să înțelegem cu adevărat ce s-a schimbat și ce nu. Pe lângă sistemul de sănătate, shoppingul a devenit unul dintre subiectele cele mai fierbinți ale pandemiei, în special în perioada de lockdown. Și, surprinzător de bine, într-o perioadă scurtă de adaptare necesară am văzut cum industria a reușit să se ridice la nevoile și așteptările consumatorilor. În multe situații e-commerce-ul a fost chiar salvatorul multor consumatori rămași izolați. Producătorii au lansat noi linii de distribuție, retailerii s-au adaptat și ei pentru a putea ajunge în alte modalități la consumatori, iar agențiile și-au adaptat serviciile pentru a fi acolo unde era cea mai mare nevoie de ele.

Despre noua normalitate, la trendurile care construiesc noul retail, la samplingul on-demand, AI și modalitatea în care aceasta poate prevedea schimbările în comportamentul consumatorului, acestea sunt doar câteva dintre subiectele ce vor fi dezbătute la cea de-a treia ediție a ShopGrade.

Speakerii, specialiști în strategie și cercetare, comunicare, tehnologie și e-commerce, psihologie și neurologie, vor atinge tema principală din diverse unghiuri și vor avea abordări deosebite. Lista întreagă o puteți descoperi aici.