Donarea de ovocite posibilă în România

Mame la menopauză –  Donarea de ovocite este acum posibilă și în România

La nivel mondial, infertilitatea afectează aproximativ 80 milioane de oameni pe an. Astăzi, multe femei amână momentul conceperii un copil până la vârste înaintate, ceea ce aduce cu sine complicații sau imposibilitatea de a mai rămâne însărcinate.

Atunci când, din motive medicale, tratamentul cu ovocitele mamei nu mai este posbil, fie pentru că nu mai există rezervă ovariană (femei tinere sau aflate la menopauză), fie pentru că există riscuri de transmitere de boli genetice ereditare, singura soluție rămâne transferul de ovocite donate de o altă femeie. Clinica Fertilia este prima clinică din România care a implementat această procedura încă de la începutul anului.

Clinica Fertilia anunță un prim semestru de parteneriat cu Ovobank pentru fertilizare in vitro cu ovocite de la donator

Clinica Fertilia a implementat încă de la începutul anului procedura de fertilizare in vitro cu ovocite de la donator, în urma unui parteneriat cu Ovobank din Spania, prima banca de ovocite crioprezervate din Europa. Colaborarea a adus deja rezultate pozitive, iar un avantaj major pentru paciente este că banca dispune de o bază de date de mii de femei. Atfel, pacienta poate alege donatoarea perfect compatibilă ca aspect fizic, grup de sange, RH, compatibilitate tisulară etc.

Pentru a exclude eventualele boli ereditare, donatorii trec printr-o selecție riguroasă, de la analize medicale, psihologice si ginecologice, teste de sânge și serologice pentru boli infecțioase, până la analiza cariotipului și al istoricului genetic. În astfel de situații, procesul de donare este complet anonim si confidențial și există o serie de proceduri care asigură că întreg tratamentul este realizat conform unor standarde de calitate și siguranță.

,,Programul  nostru se adresează în special pacientelor tinere cu menopauză precoce (rezervă ovariana redusă, extirparea unui ovar sau a ambelor- ovarectomie bilaterală) sau celor cu vârsta de peste 40 de ani. Procedura constă în fertilizare ovocitelor donate cu sperma pacientului și transferarea embrionilor în uterul mamei primitoare. Ne-am dorit să aducem acest serviciu în România și am reușit, iar ceea ce ne bucură este că tratamentul cu ovocite are un cost mult mai mic în țară decât în alte țări precum Grecia sau Cehia, pentru ca dispar implicit costurile de cazare și transport.  În plus, este mult mai confortabil pentru paciente, pentru că se reduce stresul cauzat de călătorii., de comunicarea în limbi străine și de distanța față de casă.” a declarat Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică – ginecologie.

 

Ovobank activează în mai multe țări și orase (Marbella, Malaga, Barcelona și Milano)  și reunește peste 7 milioane de cetățeni din 150 de naționalități diferite, cu donatori de rase diferite, grupuri de sânge și fenotipuri.

Laboratorul Ovobank a încorporat ultimele progrese științifice, atât în ​​ceea ce privește cunoștințele bio-medicale, tehnice sau informatice, cât și în echipamente echipate cu cea mai bună și cea mai recentă tehnologie pentru dezvoltarea activității.