În cele ce urmează vă voi povesti despre un restaurant pe care eu îl identificăm ca fiind o tavernă urbană contemporană, cu influențe spaniole. Un concept inedit, plin de savoare și cu un design să îi spunem….art-deco citadin.
Este vorba de restaurantul Flying Pig ce se auto definește ca fiind “fine – swine cantina”, specializat in porc iberic și alte preparate…iberice, precum croquetas, porchetta, jamon și alte mezeluri fine, creveti Pil Pil și multe altele.
Un lucru important de știut este că, carnea de porc iberic este foarte sanătoasă, slabă și lipsită de colesterol. Toate acestea datorită modului în care acest animal crește, și anume în libertate, alergând, făcând multă mișcare și consumând ghinde. De accea nu trebuie să vă temeți de acest tip de carne de porc care de altfe, este cel puțin la fel de gustoasă precum porcul autohton.
Din această carne, bucătarii Flying Pig prepară diverse steak-uri din diverse zone alea corpului (ceafă, muschi, vrăbioară, șamd), chiflă de carne de burger (ca alternativă la cea de vită black angus) și porchetta, o ruladă de porc cu înveliș crocant ce se servește rece, felii subțiri, în sandwhich sau împreună cu crema de brânză cu trufe și crostini de pâine.
Nu putem trece cu vederea nici designul spectaculos pentru acest tip de restaurant. Este în același timp cald, elegand dar cu un puternic aer urban și elemente industriale iar responsabili acestui design interor sunt cei de la Laboratorul de Arhitectură.
Enjoy !