Stresul la locul de muncă afectează nivelul colesterolului

Studiile recente arată că o creștere semnificativă a valorii medii a colesterolului are legătură cu stresul psihic și emoțional la locul de muncă. De asemenea, angajații care au raportat suprasolicitare și dezechilibre în ceea ce privește efortul și recompensa au avut un risc dublu față de bolile cardiovasculare, în comparație cu cei care nu au raportat astfel de probleme.

În condiții de stres, inima bate mai puternic, respirația accelerează și muschii sunt pregătiți pentru acțiune. Aceste efecte au rolul proteja corpul în caz de urgență, însă atunci când răspunsul la stres devine constant, pun sănătatea în pericol.

Stresul și dezechilibrul efort-recompensă au fost asociate cu creșterea concentrației de colesterol și indicele de masă corporală, însă acestea pot reflecta inclusiv modificări legate de dezvoltarea bolilor cardiovasculare.  În cazul personelor care au luat parte la cercetare, valoarea medie a colesterolului seric a crescut la 238 mg%, ceea ce reprezintă o creștere de 11% față de valoarea medie de control. Variațiile în ceea ce privește fumatul, stilul de viață sedentar, tensiunea arterială, indicele de masă corporală sau diabetul nu au dovedit o atenuare a ratei de risc.

Persoanele care au colesteorolul mărit îl pot avea din diferite cauze, însă este necesar să fie ținut sub control. Ropharma propune Cholest Bio, un supliment alimentar recomandat persoanelor cu un conţinut crescut de grăsimi în sânge, deoarece reduce riscurile pentru accidente coronariene şi cerebro-vasculare. Cholest Bio este un preparat hipolipemiant natural, carte scade nivelul colesterolului total, al trigliceridelor şi al lipoproteinelor cu densitate mică (LDH) şi creşte nivelul lipoproteinelor cu densitate mare (HDL).

Despre Ropharma

Cercetarea (R&D), producția, distribuția en gross și retail, serviciile medicale și studiile clinice constituie un model de business integrat după care funcționează Ropharma.

Portofoliul de produse Ropharma cuprinde produse inovatoare care conțin ingrediente bazate pe principii active naturale , molecule obținute în  programe de cercetare laborioase de peste 10 ani, fabricate la standarde de calitate europene GMP pentru medicamente.

Pentru mai multe detalii, accesaţi: http://www.ropharma-healthcare.ro/  sau pagină de Facebook: https://www.facebook.com/RopharmaHealthcare.ro/.